Regelmatig krijgen wij verzoeken binnen om sieraden om te smeden tot een sieraad die bij de klant past. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad van emotionele waarde die u heeft geërfd, maar die niet helemaal past bij uw stijl. Of sieraden die lang beschadigd of kapot thuis liggen en eigenlijk gemaakt mogen worden. Wij tonen u graag onze 'before and afters'. 

Een stukje van je ouders meedragen

Voor twee zussen en hun broer hebben we met zorg de trouwringen van hun verongelukte ouders omgesmeed naar drie ringen. Nu dragen ze alledrie een stukje van hun overleden ouders met zich mee. Voor de inscriptie hebben ze zelf gekozen, Omnia Causa Fiunt: alles gebeurd met een reden. 

Voor en na

Van ringen naar nieuwe armband

Heeft u ook oud goud thuis in het doosje liggen? Wij, van Kircher Schmuck, kunnen daar zeker iets mee. Zo is deze armband ontstaan uit alle ringen van een klant die ze niet meer draagt. Een sieraad doet soms meer. Ze draagt haar goud nu om haar pols met een uitgesproken sieraad van deze tijd.

Voor en na

Trouwringen doorgeven binnen de familie

Trouwringen horen bij een familie, het is een symbool van verbondenheid. Zo hebben wij van één trouwring drie ringen gemaakt. Ieder kleinkind draagt nu de familie verder met zich mee; het dierbare goud blijft zo in de familie. Zelfs de inscripties van de voormalige ring staan nog in een nieuwe ring. Dat maakt het bijzonder om te dragen! 

Trouwringen hebben een verhaal met emotie die wij met zorg en aandacht verwerken in onze edelsmederij. Met 30 jaar ervaring en ons vakmanschap maken we ook graag voor u een persoonlijk sieraad. 

Voor en na

Van meerdere ringen naar een geheel

Van een klant kregen we een collectie ringen binnen. Zo bracht de klant haar ring mee van het eerste kind, een verlovingsring en een ring die ze kreeg op haar 21e verjaardag. Zorgvuldig hebben we deze levensgeschiedenis omgesmeed tot een prachtige nieuwe ring die past bij de levensfase van de klant op dit moment. Zelfs de steentjes hebben we een nieuwe plek gegeven. De herboren levensring representeert met al zijn golfjes het echte leven. De ring is in 585 geelgoud gepolijst en is verder ingelegd met briljanten.

Voor en na

Oma's ring voor vijf kleinkinderen

De ring van oma wordt verdeeld onder 5 kleinkinderen. Maar oma's ring moet wel herkenbaar zijn. We hebben vijf ringen in 585 witgoud gemaakt met de briljanten van de ring van oma. Heeft u ook een familiering om aan een volgende generatie door te geven? Wij hebben zeker ideeën hiervoor! 

Van oud goud naar nieuwe ketting

Een klant kwam aan met een verzameling sieraden, door ons ook wel 'oud goud' genoemd. Ze wilde een ketting met een hanger en heeft daarbij deze steen gekozen. We hebben vele losse stenen van de firma Ruppenthal uit Idar Oberstein, het edelstenenhart van Europa liggen om een mooi nieuw sieraad mee te maken.

Voor en na

Moeders ring in een nieuwe look

Deze ring in geelgoud heeft een klant gekregen van haar moeder. Maar ze draagt eigenlijk alleen witgoud en liever een strak model. Daar konden wij wel wat mee!

Voor en na